Humda

Húsz elektromos buszra nyert támogatást a Volánbusz a Humdától

2024. július 5. zöldjárműipar.hu 0

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó Humda Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pályázatán 20 elektromos autóbuszra nyert 100 százalékos támogatást a Volánbusz Közlekedési Zrt. és a Mobiliti Volánbusz Kft. konzorciuma. Publikus elektromos autóbusz-töltő infrastruktúra kialakítására 80 százalékos támogatást nyertek. A járművek és az azok működését biztosító elektromos töltők hat településen; Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Keszthelyen, Komáromban, Komlón és Tatán kerülnek majd a személyszállítási közszolgáltatásba. A járművek a tervek szerint már idén év végétől állnak majd forgalomba.

NIO

Együttműködik a NIO és a győri egyetem

2024. június 3. zöldjárműipar.hu 0

Minden együttműködés újabb siker a magyar gazdaság számára, mert Magyarország szeretné tovább erősíteni szerepét gazdasági találkozási pontként, és szeretné elérni, hogy itt kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke, illetve a hightech technológia – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter Budapesten, a kínai NIO Europe járműipari vállalat és a Széchenyi István Egyetem oktatási és innovációs együttműködési megállapodásának aláírásán.

hidrogén

Hidrogénbusszal Szigethalomra

2024. február 14. zöldjárműipar.hu 0

Hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszt tesztelnek a budapesti agglomeráció vonalain – Budapest, Kelenföld állomás és Szigethalom között – január 22-től legalább fél éven keresztül – közölte a Volánbusz.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Humda és a Greendex

2023. június 29. zöldjárműipar.hu 0

A zöld mobilitás, a környezetbarát közösségi közlekedés, az elektromos akkumulátoros és hidrogénüzemű hajtáslánccal, illetve az egyéni mobilitási lehetőségekkel kapcsolatos ismeretterjesztő munka erősítése érdekében stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Humda Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Greendex. A járműiparra is kiterjedő munka a szakszerű tájékoztatáson túl közös események és rendezvények szervezését is jelenti majd a jövőben.

Hidrogénes busz jár Vecsésre

2022. február 15. zöldjárműipar.hu 0

Először vesz részt hidrogén-meghajtású autóbusz a közösségi közlekedésben Magyarországon; a Zöld busz program több mint három hétig tartó mintaprojektje hasznos tapasztalatokkal szolgálhat a technológia hétköznapi felhasználhatóságáról.

Hatvan új elektromos busz érkezik

2021. december 3. zöldjárműipar.hu 0

Győrben, Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Szolnokon, Szegeden és Egerben közlekedik majd az a 60 új elektromos meghajtású autóbusz, amelyeket a városok összesen 8,6 milliárd forint támogatással szerezhetnek be 2022-ben. Erről írt alá megállapodást a Volánbusz Közlekedési Zrt. és a Mobiliti Volánbusz Kft. alkotta konzorcium a Zöld Busz Programot koordináló HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.-vel.