Hiphi Z

Dudenhöffer: eljött a kínaiak ideje

2024. február 15. zöldjárműipar.hu 0

A kínai autógyártók fellendülése már a Holdról is látszik. És innen Magyarországról is, hisz itt vannak már. Az osztrák Industrie Magazin járműipari szaklap Ferdinand Dudenhöffer autóipari szakértővel boncolgatta a kínai autóipar előretörésének következményeit. Meg lehet menteni Európa autóiparát?

Roewe kínai autó

Ezek a legújabb kínai zöldautók

2024. február 8. zöldjárműipar.hu 0

A kínai autópiacon szinte naponta jelennek meg újabb és újabb autómodellek, amelyek közül néhány igen ígéretes, akár európai karrierre is számíthat. Nézzük az elmúlt hónapban bemutatott 10 legizgalmasabb kínai kocsit.

Xiaomi

Zöld utat kaptak a Xiaomi villanyautói

2023. szeptember 1. zöldjárműipar.hu 0

A Xiaomi kínai technológiai cég megkapta a Kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) engedélyét elektromos járművek gyártására és ezzel egy lépéssel közelebb került annak a tervének a megvalósulásához, hogy akár már a jövő év elejétől saját autókat készítsen.

Nio

Gyengélkedik a Nio

2023. augusztus 21. zöldjárműipar.hu 0

Jelentősen emelkedett az egyik vezető kínai elektromos autógyártó, a Nio vesztesége az idei első negyedévben, miközben nőttek a bevételei.

Óriási a kínai villanyautó-gyártó vesztesége

2022. május 30. zöldjárműipar.hu 0

Az ellátási láncok zavarai, valamint a megugrott nyersanyagárak miatt több mint a kétszeresére nőtt az XPeng, az egyik legnagyobb kínai elektromos járműgyártó adózás utáni vesztesége, ami így 1,7 milliárd jüan (255 millió dollár) lett az egy évvel korábbi 786,56 millió jüan mínusz után.