Magyarországnak fontos az energiaszuverenitás

2024. április 24. zöldjárműipar.hu 0

Magyarország energiafüggősége 64 százalékos, ezért fogalmazta meg a kormány az energiaszuverenitás központi gondolatát, ami szerint a lehető legtöbb energiát itthon kell megtermelnünk – mondta az energiaügyi miniszter Százhalombattán, a Mol 22 millió eurós beruházással létesített százhalombattai zöld hidrogén üzemének átadó ünnepségén.

Szagmentes újrahasznosított műanyagokat fejleszt a Mol

2024. március 18. zöldjárműipar.hu 0

Újrahasznosított műanyag alapú, elsősorban az autóiparban hasznosítható termékek receptúráinak kifejlesztésébe kezdett a Mol, a 177,7 millió forintos projekt a Ginop Plusz program keretében 91,1 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert el – tájékoztatott a vállalat.

biogáz

A Mol megvásárolja a Szarvasi Biogázüzemet

2023. július 13. zöldjárműipar.hu 0

A Mol megállapodást kötött a BayWa AG-vel a Szarvasi Biogázüzem megvásárlásáról; a hulladékfeldolgozó létesítmény szerves hulladékot használ villamos energia és hő előállítására, kapcsolt energiatermeléssel, körülbelül 4 megawatt elektromos csúcskapacitással – közölte a Mol.

Hidrogénben utazik az Alstom és a Mol

2021. december 7. zöldjárműipar.hu 0

Az Alstom, a fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetője, a magyar mobilitási piac egyik meghatározó foglalkoztatója és gyártóvállalata, szándéknyilatkozatot írt alá a Mollal, a vezető olaj- és gázipari vállalattal a hidrogéntechnológia alkalmazásának vizsgálatára a hazai vasúti közlekedésben.

Bioüzemanyagok Százhalombattáról

2021. március 21. zöldjárműipar.hu 0

Bioüzemanyag-termelést indított el a százhalombattai Dunai Finomítóban a Mol, az új eljárásban nem utólag keverik a biokomponenst a dízel üzemanyagba, hanem már a gyártás során, a fosszilis alapanyaggal együtt dolgozzák fel a bioalapanyagot – közölte a vállalat.