Opel Frontera

Érkezik az Opel Frontera Electric

2024. július 9. zöldjárműipar.hu 0

Meglepetésvendég társaságában leplezte le az Opel a hazai közönség előtt az új Fronterát. Bár mindenki Azariahra számított, az opelesek még a magyar sztárnál is nagyobbat ütöttek: elhozták a Budai Várba az Opel Grandlandot.

Opel Astra Electric

Teszten a villany Opel Astra

2024. május 14. zöldjárműipar.hu 0

Az Opel új fejezetet nyitott az új Astrával, Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója már elérhető teljesen elektromos változatban is. Teszteltük a 156 lovas villany Astrát.

Opel Astra GSe

Vezettük: Opel Astra GSe

2023. június 5. zöldjárműipar.hu 0

Hazánkban járt az Opel Astra GSE, a kompakt ötajtós legerősebb, villanymotorral feljavított változata. Mozgalmas hétvégén teszteltem, a Dobogókőre is felhajtottam. Ez tényleg egy gyorsteszt: amellett, hogy csak rövid ideig tesztelhettem a kocsit, végig sport módban használtam, hogy kiderüljön, mennyit eszik, ha nem takarékos hibridként, hanem sportos hothachként vezetem.

Opel Combo-e Cargo XL

Teszten az Opel Combo-e Cargo XL

2023. február 13. zöldjárműipar.hu 0

Az Opel évindító sajtótájékoztatóján Dalos Attila ügyvezető elmondta, hogy igen nagy az érdeklődés az elektromos kisáruszállítók iránt. A kipróbált Opel Combo-e Cargo XL igazán hasznos lehet egy fuvarozó vállalkozásnak, amennyiben nem akar messzire szállítani.

Teszten a konnektoros Opel Grandland

2022. november 10. zöldjárműipar.hu 0

2021-ben újult meg az Év Zöldautója 2020 díj nyertese, a lényeg azonban nem változott, a konnektoros hajtásban az 1,6 literes turbómotor mellett esetünkben egy további villanymotor teljesít szolgálatot. Az elsőkerék-hajtású plug-in Opel Grandland mindent megad, amit ma egy kompakt szabadidő-autótól elvár az ember, ha sokat töltjük, igen takarékos.

Bemutatkozott az Opel Astra GSe

2022. október 24. zöldjárműipar.hu 0

Miután az Opel bejelentette, hogy GSe néven új, dinamikus, és villamosított hajtású modelleket felvonultató almárkát indít, nyilvánosságra hozta az első GSe-k fotóit, és a hozzájuk kapcsolódó fontosabb információkat is. A sorozat az Astra GSe-vel, és az Opel Astra Sports Tourer GSe-vel indul.

Két éven belül minden Opel modellből lesz elektromos is

2022. február 17. zöldjárműipar.hu 0

Az Opel két éven belül minden modelljét kínálja majd teljesen elektromos változatban, akkumulátoros hajtással. Az Opel elektromos autó hatótávolságának növelése érdekében jelentős akkumulátor-technológia fejlesztési beruházást hajt végre – jelentette be Uwe Hochgeschurtz, az Opel vezérigazgatója az Augsburger Allgemeine című lapnak adott interjúban.

Akkumulátor-gyártásba kezd az Opel

2020. február 18. zöldjárműipar.hu 0

Akkumulátor-gyártó üzemet létesít Európában a francia Total, a világ negyedik legnagyobb olaj- és gázipari vállalata a PSA és Opel autógyárakkal létesített közös vállalata keretében – tájékoztatott Total.