Háromlépcsős a szentgotthárdi motorgyár energiastratégiája

2023. augusztus 17. zöldjárműipar.hu 0

Az energiafelhasználás a szentgotthárdi motorgyár vállalatirányításának egyik legfontosabb prioritása – adja hírül a Stellantis közleménye. Mint ahogy az otthoni energiafogyasztás mérséklése is fontos elemévé vált a mindennapjainknak, úgy az energia felhasználása és ennek csökkentése egy vállalat életében is fokozott figyelmet érdemel.

Akkumulátornyersanyag-bányákat vásárol Brazíliában a Volkswagen és a Stellantis

2023. augusztus 1. zöldjárműipar.hu 0

A Volkswagen és a Stellantis autógyártó konszern és a Glencore bányaipari társaság anyagi hozzájárulással támogatja az ACG pénzügyi befektető társaság tervét akkumulátornyersanyag-bányák megvásárlására Brazíliában – jelentette be a londoni tőzsdén jegyzett SPAC (Special Purpose Acquisition Company) speciális célú felvásárló társaság.

Stellantis

Elektromos autók is készülhetnek Cassinóban

2023. március 22. zöldjárműipar.hu 0

A Stellantis autóipari konszern „STLA Large Vehicles” platformra épülő elektromos modelleket készül gyártani a közép-Olaszországi Cassino üzemében.
Az elektromos járművek gyártásának a megkezdését Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója jelentette be a cég Alfa Romeo Giulia és Stelvio, valamint Maserati Grecale luxusmodelljeit gyártó közép-olaszországi Cassino üzemben tett látogatásán.
Cassino lesz a Stellantis második, STLA Large platformra épülő elektromos modelleket gyártó üzeme a kanadai Windsor Assembly Plant után.
Az 1972-ben megnyitott Cassino összeszerelő üzem több mint ezerkétszáz robotot alkalmazó, magasan automatizált gyáregység, ahol helyben végzik a karosszéria sajtolást, a galvanizálást, a festést és a műanyag alkatrészek gyártását is.
Az STLA Large egyike a Stellantis elektromobilitási programjának teljesen elektromos (BEV) modellekre épülő négy rendkívül rugalmas járműarchitektúrának. A Stellantis számos, az STLA Large platformra épülő modellt készül hamarosan bemutatni. Az autók a Stellantis saját elektromos meghajtási moduljával (EDM) akár 800 kilométeres hatótávolságot is képesek teljesíteni.