Quantcast
Csangcsunban épí gyárat az Audi • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Csangcsunban épí gyárat az Audi

Volkswagen konszern Audi márkája és kínai állami tulajdonú partnere, a FAW Group megkapta az engedélyt közös vállalatuk elektromos járműveket gyártó üzemének 3,3 milliárd dolláros beruházására – derül ki a kínai kormány közleményéből.

    Kína északkeleti Jilin tartományának építési felügyelete közölte, hogy a tartomány fővárosában, Csangcsun városban áprilisban kezdődhetnek meg a tervek szerint összesen 20,93 milliárd jüanos (3,29 milliárd dollár) beruházással készülő üzem kivitelezési munkálatai.    Az üzem 2024 decemberében kezdi meg a termelést, és a felügyelet szerint éves gyártási kapacitása 150 ezer autó lesz. A közleményéből az is kiderült, hogy az engedélyt február 11-én adták meg, és hogy a vállalkozás három elektromos modell, köztük az Audi e-tron SUV gyártását tervezi.

    „Az Audi FAW NEV projekt fontos sarokköve az Audi elektromobilitási stratégiájának Kínában” – erősítette meg a Volkswagen szóvivője a beruházás hivatalos engedélyezéséről kiadott közleményt. „Folytatjuk az előkészületeket, az üzem építése a tervek szerint 2022 második negyedévében kezdődik.”

    Az Audi, a Volkswagen konszern prémium kategóriás márkája 2020 októberében írt alá szándéknyilatkozatot a FAW-val elektromos járművek (EV) közös gyártásáról Kínában, a világ legnagyobb autópiacán. Novemberben az Audi közölte, hogy az üzem az illetékes hatóságok engedélyezésének késése miatt késésben van.

    A német autógyártó már régóta folytat együttműködést a FAW-val belsőégésű motoros autók gyártásában Csangcsunban és a déli Foshan városában. Az Audi a sanghaji székhelyű SAIC Motor autógyártóval is tervez együttműködést kialakítani közös gyártásról, azzal a céllal, hogy 2025-re a kínai eladások egyharmadát elektromos meghajtású járművek tegyék ki.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*