Quantcast
Fejlesztett a Schneider Electric • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Fejlesztett a Schneider Electric

Több mint 1,5 millió euróból fejlesztette kunszentmiklósi gyárát a Schneider Electric; megújították a festőüzemet, új lemezmegmunkáló gépet állítottak be a termelésbe, illetve informatikai fejlesztésekre is költöttek – közölte a cég.

A középfeszültségű kapcsolóberendezéseket gyártó üzemben azzal számolnak, hogy a lemezmegmunkálásban 30 százalékkal nő majd a kibocsátásuk az új gépnek köszönhetően. A 700 ezer eurós beruházás eredményeként nemcsak a kapacitás bővül, hanem lehetőség nyílik arra is, hogy olyan munkafolyamatokat is az üzemben végezzenek el, amelyeket korábban külső partnerre bíztak.

A több mint negyvenéves festőüzem felújítása 600 ezer euróba került; új berendezéseket szereztek be és az ezer négyzetméteres üzemépület is megújult. A fejlesztés eredményeként mintegy 20 százalékkal bővül a festési kapacitás, illetve lehetőség nyílik arra, hogy az eddigi egy helyett két műszakban dolgozzanak az üzemben.    A korszerű technológiának köszönhetően évente 60 százalékkal csökken a cég gázfelhasználása, ráadásul az új berendezésnek köszönhetően lehetőség nyílik a porfestés során lehulló por 95 százalékának visszanyerésére is. Ez a várakozások szerint éves szinten mintegy 20 millió forintos megtakarítást eredményez majd.

A felújított festőüzemben elhelyezett berendezések magas szinten automatizáltak, a megnövekedett kapacitás pedig lehetőséget kínál a kunszentmiklósi üzemnek arra is, hogy a Schneider Electric többi gyárának is besegítsenek a festési feladatokban.    Összességében az üzem ökológiai lábnyoma is csökken, hiszen a fejlesztésekkel éves szinten nagyságrendileg 90-92 tonna szén-dioxid kibocsátását is elkerülhetik.

A kunszentmiklósi gyárban a 240 ezer euró értékű digitális transzformációs projekt eredményeként a termelési tevékenység mintegy 90-95 százalékát fedték le digitális megoldásokkal, több helyen kiváltották ezzel a korábban használt papíralapú nyilvántartást. A beruházás része volt egy speciális kamerarendszer kialakítása is, amely révén az ügyfelek akár távolról, digitálisan is megvizsgálhatják, ellenőrizhetik a kiszemelt terméket, mielőtt döntenek a vásárlásról.    A digitális átállásban elért eredményeknek köszönhetően a kunszentmiklósi üzem tavaly ősszel elnyerte a Smart Factory elismerést a Schneider Electric globális hálózatán belül.

A Schneider Electric szeptember elején jelentette be egy új okosgyár építését is Dunavecsén. Az üzem területe húszezer négyzetméter lesz, és minden technológiai, fenntarthatósági és digitális elvárásnak megfelel majd: karbonsemleges működés mellett a legfejlettebb ipari technológia segítségével gyártják majd elektromos elosztóberendezések középfeszültségű termékeit

Az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, a Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzemmel, illetve a régiós feladatokat ellátó, több mint húsz országot kiszolgáló szigetszentmiklósi logisztikai központtal.     A magyarországi gyáregységek számos, az elektromos áramelosztáshoz, -szabályozáshoz szükséges eszközt és berendezést gyártanak, a kismegszakítóktól az egyedi vevői igényekre szabott, így magas hozzáadott értéket képviselő középfeszültségű elosztószekrényeken át az egyedi tervezésű síncsatornákig, amelyek ipari környezetben szükségesek az elektromos energia továbbításához.         A Magyarországon mintegy kétezer munkavállalót foglalkoztató társaság termékei több mint 100 országban, a világ minden kontinensén elérhetők, nemcsak az elektromos elosztás, de az ipari automatizálás, az energiamenedzsment, a kritikus infrastruktúra, az ezekhez szükséges szoftverek területéről is.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. értékesítésből származó árbevétele tavaly több mint 81 milliárd forint, egy évvel korábban pedig közel 70 milliárd forint volt. Az árbevétel mintegy fele exportértékesítésből származott. A cég 2021-ben 1,73 milliárd nyereséggel zárt, míg 2020-ban közel 2,17 milliárd forint volt az adózott eredménye.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*