Quantcast
Hidrogéntechnológiai szakképzés indul Magyarországon • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Hidrogéntechnológiai szakképzés indul Magyarországon

hidrogén

Hidrogéntechnológiai szakemberképzést indít Magyarországon elsőként a Hidrogéntechnológiai Szövetség és a Dunagáz Gázipari Oktatási és Minősítő Zrt. 

    Az erről szóló együttműködési megállapodást 2023. szeptember 28-án írta alá Lepsényi István a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség elnöke, valamint Komár Kornél Dunagáz Zrt. vezérigazgatója.    Az együttműködés aláírásával elindított „hidrogén ellátórendszer építője, üzemeltetője és karbantartója” szakképzésekre októbertől lehet jelentkezni. A hatósági engedélyes felnőttképzést a Dunagáz, a képzéseket lezáró képesítő vizsgákat pedig a Dunagáz Vizsgaközpont mint akkreditált vizsgaközpont szervezi meg és bonyolítja – írták.

    A tájékoztatás szerint a képzések és vizsgák megvalósításához a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség nemcsak szakmai támogatást nyújt az oktatási segédanyagok és vizsgafeladatok kidolgozásában, hanem a szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosításában is közreműködik.

    A hidrogén ellátórendszer építője, üzemeltetője és karbantartója szakképesítést adó képzések 8 – 10 fős csoportokban történnek Dorogon. A képzésben részt vevők az elméleti és gyakorlati ismeretekről záró vizsgát tesznek, melyről bizonyítványt kapnak.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*