Quantcast
Töltőállomásokat létesít telephelyén a Still • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Töltőállomásokat létesít telephelyén a Still

A Still, az állandóan villamosító prémium targoncagyártó húsz töltőállomást telepít elektromos járművek számára hamburgi székhelyén.

Az elektromos töltőállomásokon a jövőben nem csak a vállalati flotta elektromos járművei kaphatnak energiát, a kutak az alkalmazottak és a látogatók magánjárművei számára is rendelkezésre állnak majd. – Elsősorban azokra a munkavállalókra gondolunk, akiknek nincs otthon töltési lehetőségük. Lehetővé akarjuk tenni számukra, hogy emissziómentes járműre váltsanak – jelentette ki Stefan Sanny, a Still létesítménygazdálkodási vezetője

A mostani beruházás csak az első lépése egy átfogó projektnek, amelynek keretében a vállalat más telephelyeit is elektromos töltőállomásokkal kívánják felszerelni. Középtávon lehetővé kívánják tenni, hogy a Still töltőinfrastruktúrába a szolgálati autóflotta és az alkalmazottak céges autóinak megfelelő otthoni fali töltőket is be lehessen vonni.

Mint a hamburgi székhelyű targoncagyártó állítja, a töltőállomásokon felhasznált áramot, akárcsak az összes többi elektromos áramot, amivel a létesítmény üzemel – zöld forrásból nyerik.  – Új töltőállomásainkkal valóban hozzájárulunk a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez. Figyelemmel fogjuk kísérni, hogy a most teremtett lehetőséget hogyan használják ki. Ha sikeresnek bizonyul, lehetőségünk van további 24 töltőállomást építeni ugyanott – mondta el a létesítményvezető.

A felhasználás a méltányosság elve szerint történik. Ez azt jelenti, hogy a töltés csak addig tart, amíg szükséges, például, csupán amíg 80 százalékra feltöltődik az akkumulátor. Így garantálható, hogy a töltőállomások mindig álljanak rendelkezésre azoknak, akiknek igazán szükségük van rá a mobilitáshoz.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*