Quantcast
Újabb részvénycsomagtól szabadult meg Musk • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Újabb részvénycsomagtól szabadult meg Musk

Elon Musk, a Tesla alapító vezérigazgatója újabb Tesla részvénycsomagot adott el, ezúttal 928,6 millió dollár értékben.

    Musk a november elején a Twitteren tartott szavazás eredményének megfelelően a tulajdonában lévő részvények 10 százalékát értékesíti, nagyjából 21 milliárd dollár értékben.    Az üzletember a napokban eladott újabb 934 ezer 91 részvénnyel együtt már 15,4 milliárd dollár értékű Tesla-tulajdonrészt értékesített.

    A Twitteren tartott szavazást megelőzően Elon Musk volt a Tesla legnagyobb részvényese 17 százalékos pakettel, amelynek értéke 200 milliárd dollár körüli. A részesedésből beígért 10 százaléknyi hányad eladása – amely csaknem 17 millió részvénynek felel meg – 21 milliárd dollár körüli bevételt hozhat. Ahhoz, hogy ezt a tervet sikerüljön elérnie a vállalatalapítónak, még mintegy 2,2 millió Tesla-részvényt kell eladnia.

    Az idén 50 éves Elon Musk a világ egyik leggazdagabb embere, többek között a Tesla Motors és a SpaceX vállalatok alapítója. Musk 2004-ben beszállt az egy évvel korábban alapított Tesla Motors autógyártó startupba, amelynek főrészvényese és elnöke lett. A Tesla a piaci tőkeértéke alapján a világ legnagyobb autógyára lett, értékesebb, mint a Ford és a General Motors együttesen.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*