Quantcast
Megállapodott a Rolls-Royce és a Hyundai • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Megállapodott a Rolls-Royce és a Hyundai

A Rolls-Royce és a Hyundai Motor csoport bejelentette, hogy együttműködnek a tisztán elektromos meghajtás és a hidrogén üzemanyagcellás technológia bevezetésében a fejlett légiközlekedés piacán.

A partnerség a Rolls-Royce légiipari és tanúsítási képességeit, valamint a Hyundai Motor csoport hidrogén üzemanyagcellás technológiáit és termékesítési képességeit fogja hasznosítani. A két vállalat közös elképzelése, hogy a fejlett légiközlekedés piacán vezető szerepet töltsenek be, akkumulátoros-elektromos és üzemanyagcellás elektromos megoldásokat kínáljanak a városi légiközlekedés és a regionális légiközlekedés piacán, valamint előmozdítsák a fenntartható légi közlekedést.

e elérjük a károsanyagkibocsátás-mentes repülést.”

A hidrogén üzemanyagcellás rendszer használata egy teljesen elektromos repülőgép hajtásrendszerében azzal az előnnyel jár, hogy károsanyagkibocsátás-mentes, csendes, skálázható és megbízható fedélzeti energiaforrás, amely lehetővé teszi a hosszabb repülési hatótávolságot. A Hyundai a Rolls-Royce-szal azon dolgozik, hogy hidrogén üzemanyagcellákat, energiatároló rendszereket és infrastruktúrát fejlesszen a légiipari számára és továbbfejlessze ezt a technológiát a Hyundai regionális légiközlekedés piacának járművei és a Rolls-Royce teljesen elektromos és hibrid-elektromos rendszerei számára.

Tavaly a Rolls-Royce bejelentette a karbonsemleges repülés megteremtésére irányuló programját, melyben az elektromos technológia az egyik módja annak, hogy a vállalat hozzájáruljon a globális gazdaság kritikus területeinek fenntarthatóbbá tételéhez. A Rolls-Royce elkötelezte magát amellett, hogy új termékei 2030-ra, minden terméke pedig 2050-ig karbonsemlegesek lesznek.

A Hyundai az év elején jelentette be a fejlett légiközlekedés piacára vonatkozó üzleti tervét, amely a városi légiközlekedés és a regionális légiközlekedés piacait foglalja magában: a vállalat környezetbarát légiközlekedési megoldásokat kínál a városokon belül és a városok között utazók számára. A Hyundai amerikai székhelyű Supernal egysége 2028-ban kívánja megkezdeni kereskedelmi szolgáltatásait a városi légiközlekedés piaca számára az Egyesült Államokban, a Hyundai a 2030-as években tervezi a regionális légiközlekedési szolgáltatások elindítását.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*