Quantcast
Tízéves megállapodást kötött zöld üzemanyag vásárlásáról az Air France és a Total • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Tízéves megállapodást kötött zöld üzemanyag vásárlásáról az Air France és a Total

Az Air France-KLM csoport tízéves megállapodást kötött a francia TotalEnergies vállalattal 800 ezer tonna fenntartható forrásból származó kerozin (SAF) vásárlásáról 2023-től – közölte a légitársaság.

    A közlemény emlékeztet arra, hogy a két társaság közel tíz éve működik együtt a fenntartható kerozin gyártásában és felhasználásában.

    A zöld üzemanyagot Franciaországban állítják elő állati zsírokból és használt sütőolajból. A légitársaság szerint csak olyan terméket vásárolnak, amely nem veszélyezteti az élelmiszerellátást vagy az állatok takarmányozását, és nem tartalmaz pálmaolajat.

    Korábban az Air France-KLM csoport 1,6 millió tonna fenntartható kerozin vásárlásáról állapodott meg a Neste és a DG Fuels vállalattal tíz évre. A társaság célja, hogy 2030-ra tíz százalékra emelje a fenntartható forrásból származó kerozint a jelenlegi három százalékról.

    A közleményben kiemelték: a zöld üzemanyag használatával 2019-hez viszonyítva a légitársaság egy árukilométerre vetített emissziója 30 százalékkal csökkenthet 2030-ra. A fenntartható kerozin szén-dioxid-kibocsátása 80 százalékkal kisebb a hagyományos üzemanyagénak a teljes életciklusra vetítve – tették hozzá.

    Benjamin Smith, az Air France-KLM csoport vezérigazgatója fontos mérföldkőnek nevezte a megállapodást. A flottamodernizáció, fenntartható kerozin használata és az üzemelés optimalizálása a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének három lépése – idézték a közleményben a cégvezetőt.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*