Quantcast
Jól kezdte az évet a Vitesco Technologies • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Jól kezdte az évet a Vitesco Technologies

Vitesco Technoologies

A Debrecenben is termelőbázissal rendelkező Vitesco Technologies növekvő működési eredménnyel zárta az első negyedévet – derült ki a vállalat közleményéből.

    A Vitesco Technologies által közzétett adatok alapján az első negyedévben a korrigált kamatfizetés és adózás előtti eredmény (ebit) 33,0 millió euróra emelkedett az előző év azonos időszakában jegyzett 30,8 millió euróról.    A korrigált ebit-margin 1,7 százalékra javult a 2023 első negyedévében elért 1,4 százalékról.

    A csoport árbevétele az első negyedévben éves szinten 13,9 százalékkal, 1,99 milliárd euróra csökkent az előző év azonos időszakában elért 2,31 milliárd euróról. A konszolidációs kör változásával és az árfolyamhatásokkal kiigazítva az árbevétel 7,5 százalékkal volt alacsonyabb az előző évhez képest.

Az alaptevékenység 1,57 milliárd euróval járult hozzá a teljes árbevételhez, míg a melléküzletágak 423 millió eurós árbevételt generáltak. Az év eleji forgalomcsökkenés elsősorban a Continentalnak történő bérgyártási volumen tervezett csökkentésének tudható be a vállalat közleménye szerint. 2024 első negyedévében a Vitesco Technologies rendelésállománya 708 millió eurót tett ki, ebből 282 millió euró az elektrifikációhoz kapcsolódó alkatrészeknek tulajdonítható.

    A két divízió üzleti tevékenységét részletezve a közlemény kitért arra is, hogy a powertrain solutions divízió 2024 első negyedévében 1,27 milliárd euró árbevételt ért el, míg az electrification solutions divízió 732,2 millió euróra növelte árbevételét 2024 első negyedévében a 2023 első negyedévében elért 716,8 millió euróról.

A Vitesco Technologies 2024 második negyedévében is kihívásokkal teli piaci környezetre számít. Az elektromobilitás piacán várható növekedés ellenére továbbra is fennáll a geopolitikai bizonytalanság lehetősége, amely a kereslet eltolódását és az ellátási láncok zavarait idézheti elő.    A piaci kilátások és a cégcsoport 2024-re vonatkozó előrejelzése változatlan az idén márciusban tartott éves sajtótájékoztatón közzétett várakozásokhoz képest – fogalmazott a közlemény.

    A németországi regensburgi központtal rendelkező Vitesco Technologies a tiszta mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák vezető nemzetközi fejlesztője és gyártója. A termékportfólió elektromos hajtásokat, elektronikus vezérléseket, érzékelőket és működtetőket, valamint kipufogógáz-utókezelési megoldásokat tartalmaz. 2023-ban a Vitesco Technologies megközelítőleg 9,23 milliárd euró értékben értékesített, és közel 35 ezer 500 munkavállalót foglalkoztat 50 telephelyén.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*