Quantcast
Üzemanyagcellás rendszereket gyárt a Still • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Üzemanyagcellás rendszereket gyárt a Still

A Still évek óta úttörő szerepet tölt be az alternatív energiaforrások területén és folyamatosan a hidrogéntechnológia intralogisztikai felhasználásának előmozdításán dolgozik. A jövő évtől a hamburgi székhelyű vállalat saját üzemében üzemanyagcellás rendszereket fog gyártani, és egy együttműködési megállapodásnak köszönhetően a hidrogén-infrastruktúra tekintetében is mindent egy kézből kínál ügyfeleinek.

A hamburgi székhelyű intralogisztikai szolgáltató, a Still jövőre piacra dobja saját gyártású 24 voltos üzemanyagcellás rendszerét raktári szállítójárművekhez. Ezzel az intralogisztikai cég lesz az első olyan eredeti berendezésgyártó az európai piacon, amely saját gyártóüzemében üzemanyagcellás rendszereket – úgynevezett „akkumulátor-helyettesítő modulokat” – gyárt. „Az üzemanyagcella-technológia jelenleg kétségtelenül a Still leginnovatívabb alappillére” – magyarázza Frank Müller alelnök. „Különösen a jelenlegi válságok fényében látunk nagyon nagy lehetőségeket ebben a technológiában.”

Holisztikus megközelítés

Annak érdekében, hogy ügyfeleinek átfogó tanácsadást és támogatást nyújtson az üzemanyagcella-technológiával kapcsolatban is, a Still partnerséget kötött a Hydrogentle GmbH-val, egy hamburgi székhelyű mérnöki céggel, amely speciális üzemmérnöki projekteket, megvalósíthatósági elemzéseket készít és tanácsokat ad az ügyfeleknek a hidrogéninfrastruktúra témájában. „A hidrogénspecialista Hydrogentle támogatásával mostantól az üzemanyagcellák témáját holisztikusan, ügyfeleink érdekében tudjuk kínálni” – mondja Müller. A holisztikus azt jelenti, hogy az ügyfélnek csak egy kapcsolattartási pontra van szüksége a Still-lel: A kiváló minőségű, „Fuell Cell Ready” üzemanyagcellás targoncák, az üzemanyagcella, a szerviz és a teljes hidrogén-infrastruktúra – minden egyetlen forrásból származik.

A Hydrogentle GmbH, amelynek székhelye a hamburgi kikötőben található, projekteket és koncepciókat fejleszt és valósít meg a zöld hidrogén területén, és támogatást nyújt az ügyfeleknek. A Hydrogentle szintén holisztikus megközelítést követ: tanácsadás, értékelés és egyedi helyszíni felmérés, valamint tervezés, projekttervezés és végrehajtás. Az ügyfél kérésére a Hydrogentle támogatást nyújt egészen a kész hidrogéninfrastruktúra átadásáig, amely az ipari teherautók és más járművek üzemanyaggal való feltöltésére szolgál. „A hidrogén minden szempontból bonyolult” – mondja Axel Poblotzki, a Hydrogentle GmbH ügyvezető igazgatója. „Leegyszerűsítjük a témát, és minden léptékben kézzelfoghatóvá tesszük a hidrogénalapú megoldásokat.”

Mindennapi használat
A hidrogén előállításától a tankolásig tartó értéklánc hosszú és összetett. A különböző beszállítókat és szakmákat svájci óraműként kell összehangolni. Itt lép a Hydrogentle a képbe és olyan megoldásokat dolgoz ki az ügyfelek számára, amelyek alkalmasak a mindennapi használatra. A hangsúly a projektek és koncepciók műszaki, jogi és gazdasági megvalósíthatóságán van. „A két vállalat közötti együttműködés jelentősen leegyszerűsíti az infrastruktúra telepítését és az üzemanyagcellás targoncák üzemeltetését ügyfeleink számára” – mondja Frank Müller.

A Hydrogentle-lel való együttműködés az utolsó és döntő építőköve annak, hogy a Still most már agresszívan kínálja az üzemanyagcella-technológiát a piacon. Az ügyfelek választhatnak a különböző energiaforrások között anélkül, hogy egy adott targoncatípushoz lennének kötve. Ezen túlmenően a Still teljes körű szolgáltatást kínál ügyfeleinek a járművek és az akkumulátorok vagy üzemanyagcellák számára, ennek egyik legfontosabb előnye az alacsony állásidő.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*