Quantcast
Tovább zöldül a DS • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Tovább zöldül a DS

DS

A DS Automobiles  felgyorsítja az elektromos átállást, és 2024-től kizárólag tisztán elektromos modelleket mutat be – ismerteti a cég közleményében.

    Tájékoztatásuk szerint a DS franciaországi központjában a napokban befejeződik a gyártó új, zéró emissziós korszaka első modelljének fejlesztése, a járművet az olaszországi Melfiben fogják gyártani.

    Az új fejlesztés a Stellantis konszern első olyan projektje, amely az STLA M nemzetközi platformra épül. A jövőre érkező, 100 százalékosan elektromos modellben alkalmazott nagy kapacitású, akár 98 kilowattórás akkumulátorok a jármű számára több mint 700 kilométeres hatótávolságot tesznek lehetővé – tájékoztattak.

    A közleményben emlékeztetnek: az innovatív márka 2014-es önállósodása óta stratégiájának középpontjába helyezte az elektrifikációt. A DS minden modellje 2019-óta elérhető plug-in hibrid hajtással vagy elektromosított változatban E-Tense néven. A márka a továbbiakban 100 százalékban elektromossá kíván válni. 

   2023 első félévében a DS eladásain belül közel 50 százalékot képviseltek az E-Tense modellek.    A DS márka 41 országban van jelen kereskedőhálózatával, amelynek már 450 tagja van.