Quantcast
Egyre olcsóbbak a Teslák • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Egyre olcsóbbak a Teslák

Tesla

Az elektromos autókat gyártó Tesla idén harmadik alkalommal csökkentette a Tesla Model S és Model X árait az Egyesült Államok piacán.

    A Model S szedán ára 5 ezer dollárral csökkent. A standard változat ára most 84 990 dollárról (mintegy 29 millió forint) indul, szemben a korábbi 89 990 ezer dollárról (31 millió forint), a továbbfejlesztett változat ára szintén 5 ezer dollárral, 104 990 ezer dollárra csökkent.

    A Model X ára ugyancsak 5 ezer dollárral mérséklődött. A normál crossover mostantól 94 990 dollárért vásárolható meg, a továbbfejlesztett Plaid változat ára pedig  104 990 dollárra süllyedt.    A Tesla ezen felül 1000 dollárral, illetve 2000 dollárral csökkentette az olcsóbb modellek – a Model 3 szedán és a Model Y alapárát.

    Elon Musk, a Tesla vezetője az elmúlt hónapokban többször beszélt arról, hogy a Tesla az árak csökkentésére fog összpontosítani a kereslet ösztönzése érdekében, és hogy a januárban bevezetett globális árengedmények révén sikerült növelni a megrendeléseket.    A Tesla a héten számolt be arról, hogy az idei első negyedévben 423 ezer járművet szállított ki, 4 százalékkal többet, mint a tavalyi utolsó negyedévben; idén 1,8 millió autó kiszállítását tervezik.     

    A Tesla az év eleje óta 11 százalékkal csökkentette a Model 3, és 20 százalékkal a Model Y árát.

    Az Egyesült Államokban az első negyedévben az autóhitelek átlagos kamata 15 éves csúcsra, 7 százalékra emelkedett, az új autók átlagos havi törlesztőrészlete rekordszintű, 730 dollár volt.