Quantcast
Elektromos autók is készülhetnek Cassinóban • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Elektromos autók is készülhetnek Cassinóban

Stellantis

A Stellantis autóipari konszern „STLA Large Vehicles” platformra épülő elektromos modelleket készül gyártani a közép-Olaszországi Cassino üzemében.

    Az elektromos járművek gyártásának a megkezdését Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója jelentette be a cég Alfa Romeo Giulia és Stelvio, valamint Maserati Grecale luxusmodelljeit gyártó közép-olaszországi Cassino üzemben tett látogatásán.

    Cassino lesz a Stellantis második, STLA Large platformra épülő elektromos modelleket gyártó üzeme a kanadai Windsor Assembly Plant után.

    Az 1972-ben megnyitott Cassino összeszerelő üzem több mint ezerkétszáz robotot alkalmazó, magasan automatizált gyáregység, ahol helyben végzik a karosszéria sajtolást, a galvanizálást, a festést és a műanyag alkatrészek gyártását is.

    Az STLA Large egyike a Stellantis elektromobilitási programjának teljesen elektromos (BEV) modellekre épülő négy rendkívül rugalmas járműarchitektúrának. A Stellantis számos, az STLA Large platformra épülő modellt készül hamarosan bemutatni. Az autók a Stellantis saját elektromos meghajtási moduljával (EDM) akár 800 kilométeres hatótávolságot is képesek teljesíteni.     

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*