Quantcast
Erősíti magyarországi jelenlétét a BYD • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Erősíti magyarországi jelenlétét a BYD

BYD

Stratégiai kiskereskedelmi megállapodást kötött a Schiller Autó Család Zrt.-vel a BYD, a kínai autógyártó ezzel erősíti jelenlétét a magyar piacon.

    A BYD célja, hogy fenntartható és innovatív elektromos járműveket kínáljon Magyarországon széles vásárlói körnek. A Schiller BYD-márkakereskedése Észak-Pesten nyílik meg februárban.    A Schiller csoport a BYD harmadik magyarországi partnere, a kínai vállalat tavaly októberben indította a forgalmazást Magyarországon első két márkakereskedőjével, a Duna Autóval és a Wallis Motorral.    A következő hónapokban további kiskereskedelmi partnerek csatlakoznak majd a BYD hálózatához országszerte – jelezte a társaság.

    A BYD arra számít, hogy a februártól elérhető elektromosautó-vásárlási állami ösztönző program vonzóvá teszi a márkát a magyarországi vállalatok számára, mindhárom jelenlegi BYD modell jogosult a 4 millió forintos ösztönzőre – közölték.

    A BYD gyors lépéseket tesz annak érdekében, hogy jövőbeni szervizhálózatát a fővárostól távolabb élő vagy működő tulajdonosok is könnyen elérhessék – írták a közleményben.

    A BYD Auto, a BYD 2003-ban alapított autóipari leányvállalata a tisztán elektromos és a plug-in hibrid járművek fejlesztésére összpontosít. A vállalat a világ első autógyártója, amely a fosszilis üzemanyaggal működő járművek gyártását leállította. A BYD Europe a BYD csoport első tengerentúli leányvállalata – ismertették.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*