Quantcast
Ismét olcsóbbak lettek a Teslák • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Ismét olcsóbbak lettek a Teslák

Tesla

A Tesla amerikai elektromos járműgyártó csökkentette több modelljének az árát az Egyesült Államokban, Kínában és több más országban – áll a cég honlapján.

    Az Egyesült Államokban a Model Y crossover, valamint a prémium Model X crossover, továbbá a Model S szedán árait 2 ezer dollárral csökkentették. Ezenkívül a cég 12 ezer dollárról 8 ezer dollárra szállította le a Full Self-Driving önállóan navigáló járműelektronikai rendszer árát.

    Kínában a Tesla az olcsó Model 3 árát mintegy 2 ezer dollárral, 32 ezer dollárra vitte le. Németországban a hátsókerék meghajtású Model 3 árát 40 ezer 990 euróra mérsékelte a február óta érvényes 42 ezer 990 euróról.

    A Tesla közlése szerint több más európai, közel-keleti és afrikai országban is csökkentették az árakat.

    Az árak csökkentésére azután került sor, hogy Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója április elején bejelentette: az első negyedévben visszaestek a cég globális kiszállításai, amire négy éve nem volt példa. A Tesla a március végével záródott negyedévben 386,8 ezer autót szállított le a megrendelőinek, ez 20,2 százalékkal marad el az előző negyedévitől és 8,5 százalékkal az egy évvel korábbitól.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*