Quantcast
Kevesebb Tesla, több kínai autó • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Kevesebb Tesla, több kínai autó

Kínába jelentősen nőtt az alternatív hajtású (NEV) autók eladása éves összevetésben júliusban, ugyanakkor esett a Tesla autók eladása júniussal összevetve.

    A Kínai Személyautó-gyártók Szövetsége (CPCA) azt közölte, hogy a New Energy Vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek eladása éves összevetésben 169,4 százalékkal, 222 ezerre nőtt júliusban.

    A szervezet kimutatása szerint júliusban a Tesla mintegy 33 ezer, Kínába gyártott autót értékesített, ebből csaknem 24 ezer került exportra. A Kínában értékesített Tesla autókból 8621-et adtak el Kínában, ami 69 százalék esés júniussal összevetve. A Reuters megjegyezte, hogy a Tesla eladásai rendre alacsonyabbak minden negyedév első hónapjában, mint a következő két hónapban. Júliusban a Volkswagen 5800 ID-sorozatú villanyautót adott el, a Nio 7931-et, az Xpeng pedig 8040-et.

    A CPCA adatai szerint a múlt hónapban 1,52 millió új autót értékesítettek Kínában, ami 6,2 százalék csökkenés tavaly júliussal összevetve.