Quantcast
Meglestük a kombi ID.7 villanyautót • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Meglestük a kombi ID.7 villanyautót

VW Tourer

A Volkswagen Mallorcán mutatta be első villanykombiját, az ID.7 Tourert. A kocsit még nem vezethettük, de az első élmények alapján ígéretesnek tűnik.

Az öt felnőttnek bőséges helyet és kényelmet kínáló felső-középkategóriás kombi (hossza 4961 milliméter, szélessége 1862 milliméter, magassága 1536 milliméter, tengelyek közötti távolsága 2971 milliméter) csomagtartója az elsődleges adatok szerint 605 literes (meredekebb szögben állított hátsó üléstámlákkal, normál módban 545 literes), előrehajtott hátsó ülésekkel pedig 1714 literes raktérrel gazdálkodhatunk – igaz, a padló nem teljesen sík.

Közegellenállási együtthatója 0,24, ami a ID.7 szedánnál csak egy tizeddel rosszabb. Alacsony homlokfelülete és kedvező aerodinamikai tulajdonságai révén a nettó 77 kWh-s akkumulátorral szerelt ID.7 Pro esetében 600 kilométeres hatótávot ígér a gyártó, a nettó 86 kWh-s Pro S változat esetében szerintük akár 685 kilométert lehet megtenni egyetlen feltöltéssel. Ezt az akkumulátort akár 200 kilowattos teljesítménnyel is tölthetjük, ha adott az infrastruktúra és a megfelelő külső-, illetve belső (akkumulátor) hőmérsékleti körülmények. 10-ről 80 százalékra így akár 30 perc alatt is feltölthetjük az akkumulátort.

A hátsókerékhajtású ID.7 Tourer villanymotorjának (APP550) legnagyobb teljesítménye 210 kilowatt (legnagyobb forgatónyomatéka 545 Nm), a kombi álló helyzetből 100 kilométer/óra sebességre 6,6 másodperc alatt gyorsul fel.

Utastere tágas, a hátsó lábtér hatalmas. A vezetőfülke berendezése ízléses és elegáns, a tervezők haladtak a korral, a kocsit a legújabb technikai vívmányokkal is felvértezték. Az alapfelszereltség része például a kiterjesztett valóságelemeket is megjelenítő szélvédőre vetített kijelző. Ez a vezető látómezejébe vetíti az utazás szempontjából fontos információkat, így a sofőr az útra koncentrálhat.

A kényelmet is szolgálja a technológia: vezérlőmotorok által automatikusan működtetett szellőzőnyílásokon érkezik a hűsítő vagy éppen melegítő fuvallat, nyomáspontos masszázsfunkcióval ellátott ergonómiailag tökéletesített ülésekben pöffeszkedhet a vezető és az első utas. Egy másik újdonság a fedélzeten az intelligens üveggel szerelt panoráma napfénytető. Gombnyomással kapcsolhatunk átlátszó vagy füstüveg mennyezet között. A fedélzeti wellness szintén teljesen új. Ez lehetővé teszi a jármű különböző funkcióinak beállítását három előre beállított programmal, amelyek segíthetnek az utazás vagy a szünetek alatti jó közérzet fokozásában. A jármű felszereltségétől függően az alkalmazás hozzáfér a háttérvilágításhoz, a hangzáshoz, a légkondicionáláshoz, az intelligens üveg funkcióhoz, az ülésklímához, és az ülésmasszázshoz, valamint a külső világításhoz és az szórakoztató képernyőhöz.

A Volkswagen ID.7 Tourer MEB padlólemezre épül, az emdeni üzemben készül egy soron az ID.7-tel és az ID.4-gyel.

Kép és szöveg: Biró Csongor

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*