Quantcast
Népszerű lehet a cserélhető akkumulátor • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Népszerű lehet a cserélhető akkumulátor

A PetroChina csatlakozott a SAIC Motor Corp. vezető kínai autógyártó csoporthoz és a szintén kínai CATL akkumulátorgyártó céghez, hogy közös vállalatot hozzanak létre elektromos járművek cserélhető akkumulátorainak szállítására – közölte a PetroChina anyavállalata, a China National Petroleum Corporation (CNPC) kínai állami olajipari konszern.

    A CNPC közleménye nem tartalmaz részleteket a tulajdoni részesedésről, de GCC üzleti regisztrációs portál szerint az új vállalkozás, a Shanghai Jieneng Smart Power New Energy Technology Co Ltd. 37,5 százalékban a SAIC Motor tulajdonában van, a PetroChina és a CATL pedig egyaránt 12,5 százalékos részesedéssel rendelkezik a közös vállalkozásban. A második legnagyobb kínai olaj- és gázipari vállalat, a Sinopec 25 százalékos tulajdonosa a közös vállalatnak.

    A sanghaji központú közös vállalat profilja az elektromos járművek akkumulátor-egységeinek lízingelése, valamint azok gyors cseréjét lehetővé tévő technológia kifejlesztése és szolgáltatásként való nyújtása – írja a CNPC közleménye.

    A akkumulátorcsere-technológia fejlesztésének és elterjesztésének az egyik fő támogatója, a kínai ipari és információs minisztérium (MIIT) tervei szerint 2023-ra már több mint ezer akkumulátor-csereállomás áll majd az addigra forgalomba helyezett mintegy 100 ezer, az akkumulátorok gyors cseréjére alkalmas elektromos jármű rendelkezésére Kínában.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*