Quantcast
Rengeteg villanyautót adnak el Kínában • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Rengeteg villanyautót adnak el Kínában

Tesla

Kínában, a világ legnagyobb autópiacán 1,84 millió új személygépkocsit adtak el októberben, ami 7,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

    A Kínai Személyautó-gyártók Szövetsége (CPCA) azt közölte, hogy a New Energy Vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek szeptemberi értékesítése 75,2 százalékkal, 556 ezerre ugrott.

    Az idei első tíz hónapban 3 százalékkal nőttek a személygépkocsi-eladások Kínában az előző év azonos időszakához képest, a NEV-eladások 107,5 százalékkal, 4,43 millióra emelkedtek.

    Az ágazati szervezet szeptemberben a NEV-járművek idei eladására vonatkozó előrejelzését 6 millióra javította az addig becsült 5,5 millióról, miután tavaly 2,99 millió ilyen járművet értékesítettek az ázsiai országban.

    A CPCA adatai szerint az amerikai Tesla sanghaji üzemében gyártott autókból októberben 71 ezer 704-et értékesítettek, ebből 54 ezer 504-et külföldön.    A kínai BYD Co., az ország legnagyobb NEV-gyártójának eladásai meghaladták a 103 ezret októberben.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*