Quantcast
Elektromos furgonokat készül gyártani Lengyelországban a Mercedes • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Elektromos furgonokat készül gyártani Lengyelországban a Mercedes

A Mercedes-Benz Vans több mint egymilliárd euró beruházással építené meg első, kizárólag elektromos hajtású furgonokat gyártó üzemét a lengyelországi Jaworban – jelentette be a vállalat.

    A terv megvalósítása még bizonyos előfeltételek teljesülésétől, például a beruházáshoz nyújtandó támogatások jóváhagyásától függ.

    A Mercedes-Benz furgongyártó részlege szándéknyilatkozatot írt alá a lengyel kormánnyal és más partnerekkel a lengyelországi Jaworban a Mercedes-Benz Cars számára 2019 óta belsőégésű motorokat és akkumulátorokat gyártó üzem telephelyén új üzem létesítéséről a VAN.EA platformra épülő, teljesen elektromos hajtású furgonok gyártására.

    A lengyel gazdaságfejlesztési és technológiai minisztérium tájékoztatása szerint a beruházás 2500 munkahelyet teremt.    A lengyelországi lesz a Mercedes-Benz Vans első elektromos furgonokat gyártó üzeme Európában.

    A közlemény kitért arra is, hogy lekerült a napirendről az amerikai Rivian elektromos furgongyártóval tervezett közös vállalat létesítése. Ezzel megerősítették a Rivian szintén hétfőn tett bejelentését arról, hogy tevékenysége súlypontját a fogyasztói üzletágra helyezi át. A Rivian januártól szeptemberig 14 ezer járművet értékesített és ezzel 1,7 milliárd dollár nettó veszteséget szenvedett el.

    A Mercedes-Benz Vans és a Rivian még szeptemberben jelentették be szándékukat egy közös vállalat létesítésére elektromos furgonok gyártására lengyelországi, magyarországi vagy romániai telephelyen az elkövetkező néhány évben.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*