Quantcast
Indiából jöhet a Tesla olcsó autója • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Indiából jöhet a Tesla olcsó autója

Üzemet építene Indiában a Tesla egy új, 24 ezer dolláros árkategóriás modell gyártására a Reuters hírügynökség belső forrásokból származó információi szerint.

    A Tesla a helyi piacra és exportra tervez olcsó elektromos járműveket gyártani Indiában. A 24 ezer dolláros árkategóriába eső új Tesla autó tervét már a hónap elején megszellőztette a The Times of India lap.

    A Tesla vezetői májusban is folytattak tárgyalásokat indiai illetékesekkel egy autógyártó és akkumulátorgyártó bázis létesítéséről.

    Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója júniusban találkozott Narendra Modi indiai miniszterelnökkel, és a megbeszéléseket követően jelezte cége szándékát egy „jelentős beruházás” végrehajtására az országban.

    A Tesla képviselői a Reuters hírügynökség értesülése szerint egyeztetni készülnek az indiai kereskedelmi miniszterrel egy üzem létesítéséről, amely a 24 ezer dolláros árkategóriába eső új modell gyártására szolgálna.

    A Tesla által gyártani tervezett 2 millió rúpiás (24 ezer dolláros) elektromos autó így mintegy negyedével lenne olcsóbb a Kínában gyártott és 32 ezer dollár körüli áron kapható Model 3 típusnál.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*