Quantcast
Karbonmentes, villamosenergia-többlet tárolását segítő pályázat indult • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Karbonmentes, villamosenergia-többlet tárolását segítő pályázat indult

A karbonmentes, villamosenergia-többlet innovatív tárolását elősegítő fejlesztésekre 6 milliárd forint keretösszegű pályázat indult – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

    Schanda Tamás hozzátette, az érdeklődők 1-3 milliárd forint közötti összeget igényelhetnek, 2021. június 12-ig. A pályázati feltételek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) hivatalos honlapján, a http://nkfih.gov.hu oldalon találhatóak.    Közölte, a vissza nem térítendő támogatásból a projekt akár 75 százalékát is lehet fedezni, és előlegként az összeg akár 90 százaléka is felvehető.

    Az innovatív energetikai megoldások és technológiák elterjesztése érdekében meghirdetett pályázaton a benyújtott projekteket anonim szakértők bírálják el, ezt követően pedig az értékelő bizottság rangsorolja és értékeli a támogatási kérelmeket. Az egyes projektek támogathatóságáról az ITM dönt, a bizottság javaslata alapján – ismertette az államtitkár.

    Az NKFIH honlapja szerint a felhívásban olyan mintaprojekteket akarnak támogatni egyebek mellett, amelyek hosszú (legalább 6 órás) kitárolási idejükkel segíthetik a karbonmentes termelők, elsősorban a naperőművek integrálását a villamosenergia-rendszerbe, valamint amelyek használhatóak elektromos gépjárművek töltésének támogatására. Továbbá olyan fejlesztéseket is várnak, amelyek Magyarországon eddig nem alkalmazott innovatív technológiát, módszereket és eljárásokat alkalmaznak.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*