Quantcast
Rekordot ért el a BYD • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Rekordot ért el a BYD

BYD

A BYD, az új energiákkal hajtott járművek (NEV) új rekordot ért el: 2023 októberében immár a hatodik egymást követő hónapban hozott rekordszintű eladási eredményeket.

Ennek előzményeként a márka értékesítési rekordot könyvelhetett el az idei harmadik negyedévben is. A BYD, eddig több mint 2,37 millió új energiákkal hajtott személyautót értékesített 2023-ban, akkumulátoros-elektromos modelljeinek összesített eladásai pedig meghaladták az 5,7 millió darabot. Ezek az eredmények is tovább erősítik a márka első helyét az új energiákkal hajtott járművek világpiacán.

A BYD, 2023 októberében 301 ezer 833 új energiákkal hajtott személyautót értékesített világszerte, s ezzel most először lépte át a 300 ezres havi eladást. Ezzel egy időben a márka immár hat egymást követő hónapban könyvelhetett el rekordszintű értékesítést. A kiemelkedő piaci teljesítmény és a márka folyamatosan növekvő piaci részesedése kulcsfontosságú volt a BYD világelsőségének eléréséhez a NEV járművek szegmensében. Ugyanakkor a BYD bekerült a világ öt legsikeresebb gyártója közé is, 59 ország – köztük Kína, az Egyesült Királyság, Japán, Korea és az EU – piacán.

A BYD autói immár 58 országban kaphatók világszerte. A márka piaci jelenléte jelentősen megerősödött, miután megállapodást kötött olyan nagy múltú és sikeres kereskedői csoportokkal, amelyek ellátják a márkakereskedői és importőri feladatokat az egyes piacokon. Európában, 19 országban öt új elektromos modellel, és több mint 170 márkakereskedéssel van már jelen a BYD. A magyarországi forgalmazás október közepén indult. A márka arra törekszik, hogy mindenkihez eljuttassa az emissziómentes autózás lehetőségét.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*