Quantcast
Kínai cégekkel szövetkezik a VW • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

Kínai cégekkel szövetkezik a VW

A Volkswagen AG (VW) német autókonszern kínai részlege, a Volkswagen Group China megállapodást írt alá két kínai céggel elektromos járművek akkumulátorainak gyártásához használt fémek kitermelését és feldolgozását végző vegyes vállalatok alapításáról.

    A VW bejelentése szerint a Huayou Cobalttal és a Tsingshan Csoporttal közös vállalkozások nikkeltermeléssel és egyebek között feldolgozással foglalkoznak majd. Az egyik közös vállalkozás Indonéziában működik majd, ahol a világ nikkelérc készletének több mint 10 százaléka található. A másik vegyes vállalkozás Kínában működik majd és nikkel, illetve kobalt-szulfát feldolgozással foglalkozik majd

    Az új projektek lehetővé teszik az autógyártó számára, hogy optimalizálja költségeit és fenntartható ellátási láncokat biztosítson az elektromos járművek gyártásához szükséges alapanyagokból, illetve hogy csökkentse az akkumulátorgyártással kapcsolatos kiadásokat.

    A nikkel ára idén már mintegy 400 százalékkal emelkedett, miután az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt nemzetközi szankciókat léptettek életbe Oroszországgal szemben, amely a világ nikkelkeresletének 10 százalékát fedezte.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*