Quantcast
A szintetikus üzemanyagokat erőlteti Blume • ZÖLDJÁRMŰIPAR.HU

A szintetikus üzemanyagokat erőlteti Blume

A Volkswagen csoport leendő vezérigazgatója Oliver Blume ismét a szintetikus üzemanyagok alkalmazása mellett foglalt állást az Automobilwoche című lapnak adott interjúban.

A lapban kifejtette, hogy a párizsi klímaegyezmény céljait nem lehet elérni pusztán az elektromos mobilitásra hagyatkozva. A szintetikus, más néven e-üzemanyagok az elektromobilitás ésszerű kiegészítői – mondta Blume, aki jelenleg a Porsche vezérigazgatói posztját tölti be a Volkswagen konszernnél.    Meggyőződése szerint az elkövetkező évtizedekben nem tűnnek el az utakról a belsőégésű motorral hajtott járművek, amelyek szintetikus üzemanyagokkal szintén hozzá tudnak majd járulni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Blume a szintetikus üzemanyagokkal kapcsolatban ellentétes álláspontot képvisel, mint elődje a Volkswagen élén, Herbert Diess, aki kategorikusan elutasította az e-üzemanyagokat állítólagos alacsony hatékonyságuk miatt, előállításuk magas villamosenergia-igényét bírálva.

Az e-üzemanyagok olyan szintetikus üzemanyagok a benzin- vagy dízelmotorok számára, amelyek a hagyományos üzemanyagokhoz képest kevesebb környezetre káros égésterméket bocsátanak ki. A szintetikus üzemanyagok ellenzői azzal érvelnek, hogy előállításuk rendkívül energiaigényes, ezért nagyon drágák és nem hatékonyak.

Legyen tiéd az első hozzászólás

Hozzászólás

Az email címed nem fog megjelenni.


*